Der findes en masse forskellige chili sorter der hver især er unikke enten på smag, styrke, former og farver. På denne side finder du en række sorter, der er opdelt efter deres styrke.
Emner i denne artikel:
Valg Af Chili Sorter
Chili måles i scoville, som er en måleenhed for hvor stærk en chili er. De mildeste chilier er ikke meget stærkere end peberfrugt, hvor imod en bid af de stærkeste kan tage pusten af de fleste. Undersøgelser viser at styrken på chili og temperaturen den gror i, har en stor sammenhæng. De stærkeste chilier kræver højere temperature end de milde. Det er derfor vigtigt at stærke sorter, først kommer udenfor i de varmeste måneder.
Milde
Sorter med op til 10.000 scoville enheder. Gå til forhandler.
Stærke
Sorter med op til 10.000-100.000 scoville enheder. Gå til forhandler.
Extra Stærke
Sorter med op til 100.000+ scoville enheder. Gå til forhandler.

Navn: Big Jim
Stykke: 500-1500

Navn: Fresno
Stykke: 500

Navn: Jalapeno
Styrke: 2.500-5.000

Navn: Pasilla Bajion
Styrke: 2.500

Navn: Navaho
Styrke: 3000-9000

Navn: Joe E Parker
Styrke: 900-1500

Navn: Serrano Tampiguino
Styrke: 3000

Navn: Red Cherry
Styrke: 0-3000

Navn: Hungarian Yellow Wax
Styrke: 1000-5000

Navn: Santa Fe Grande
Styrke: 500-700

Navn: Rocoto Red
Styrke: 20.000-100.000

Navn: Tabasco
Styrke: 30.000-50.000

Navn: Tepin
Styrke: 40.000-50.000

Navn: Hot Portugal
Styrke: 3.000-30.000

Navn: Bishops Crown
Styrke: 5.000-15.000

Navn: Cayenne Golden
Styrke: 30.000-40.000

Navn: Cayenne Purple
Styrke: 30.000-50.000

Navn: Ciliegia Picante
Styrke: 50.000

Navn: Jamaican Hot Yellow
Styrke: 100.000-200.000

Navn: Scotch Bonnet Yellow
Styrke: 150.000-325.000

Navn: Habanero Chocolate
Styrke: 300.000-400.000

Navn: Habanero Orange
Styrke: 200.000-350.000

Navn: Habanero Red
Styrke: op til 285.000

Navn: Rocoto Yellow
Styrke: 50.000-200.000

Navn: Scotch Bonnet Orange
Styrke: 100.000-350.000

Navn: Fatali
Styrke: 350.000